Сос болонезе с щраусово месо
Пържено щраусово месо с червено вино.
Необходими продукти:
- 500 г щраусова кайма (може да замените с нетлъста телешка)
- 1 средна глава лук, фино нарязана
- 2 скилидки чесън, счукан
- 4 резена бекон, нарязан на малки парченца
- 1 консерва нарязани домати
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.ч. / 240 мл червено вино
- 1 с.л. сушен розмарин
- 1 ч.ч. / 240 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука и чесъна докато станат прозрачни. Заделете.
2. Запържете бекона до хрупкавост и заделете.
3. Запържете каймата, след което върнете лука, чесъна и бекона в тигана. Добавете нарязаните домати, доматеното пюре, виното и розмарина. Варете на умерен огън около 1/2 час или докато течността се абсорбира.
4. Добавете вода и варете още 1/2 час на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
5. Поднесете с паста по избор, най-добре на следващия ден, защото сосът става по-вкусен, ако престои 1 ден.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ