Регистрация

Сос болонезе с щраусово месо

Сос болонезе с щраусово месо
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4217

Пържено щраусово месо с червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г щраусова кайма (може да замените с нетлъста телешка)
  • 1 средна глава лук, фино нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 4 резена бекон, нарязан на малки парченца
  • 1 консерва нарязани домати
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.ч. / 240 мл червено вино
  • 1 с.л. сушен розмарин
  • 1 ч.ч. / 240 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука и чесъна докато станат прозрачни. Заделете.

2. Запържете бекона до хрупкавост и заделете.

3. Запържете каймата, след което върнете лука, чесъна и бекона в тигана. Добавете нарязаните домати, доматеното пюре, виното и розмарина. Варете на умерен огън около 1/2 час или докато течността се абсорбира.

4. Добавете вода и варете още 1/2 час на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

5. Поднесете с паста по избор, най-добре на следващия ден, защото сосът става по-вкусен, ако престои 1 ден.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта