Свинска вратна пържола на скара
Печено свинско с горчица и червено вино.
Необходими продукти:
- 4 вратни пържоли
- 1 глава лук
- 1 ч.л. соев сос
- 1 с.л. горчица
- 50 мл червено вино
- Черен пипер на вкус, прясно смлян
Начин на приготвяне:
Слагаме измитите пържоли в голяма купа заедно с разполовения и нарязан на тънки филийки лук и соевия сос и втриваме лука в месото. В буркан с капачка смесваме горчицата и червеното вино и поливаме месото със сместа. Добавяме черен пипер на вкус и разбъркваме хубаво. Оставяме купата покрита за няколко часа в хладилника, за да се маринова месото, най-добре за през нощта. Изпичаме върху гореща скара за около 10-12 мин. от всяка страна, според дебелината на пържолите или до желаната готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ