Свински пържоли с пармезанова коричка
Печено свинско със зеленчуци и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2018
Вкусно основно със свинско и гарнитура готвят Лора и Стоян като пекат сочни свински пържоли в компанията на шарени зеленчуци, много подправки и пармезан. А после сервират мръвките с пармезанова коричка, като аранжират чинията със зеленчуците от готвенето и елементарно сварена и овкусена паста, която да придаде питателност и да замести хляба.
В купа се смесват сухи подправки - риган, майоран, розмарин, мащерка, сол и пипер. Добавя се наситнен чесън и се налива зехтин. Всичко се смесва добре. Пържолите се овкусяват със сместа и се оставят настрана да попият ароматите. Отделно се нарязват тиквички, моркови и шарени чушки и се изсипват в тава. Заливат се с останалата ароматна смес от овкусяването на месото. Пармезанът се рендосва. Зеленчцусите се поръсват с част от него. Отгоре се редят пържолите и се поръсват с половината от останалия пармезан. Пекат се на 220 градуса за 15 минути.
През това време по желание можете да сварите макарони или друг вид паста за гарнитура. Пържолите се обръщат, поръсват се с останалия пармезан и се допичат за още 10-тина минути. Сервират се със зеленчуците от дъното на тавата и по желание с пастата, която просто трябва да отцедите от водата на варенето и да разбъркате със сол, пипер и зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ