Регистрация

Руска закуска с патладжани и чушки

Руска закуска с патладжани и чушки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2854

Варени зеленчуци с чесън, лют пипер и растителна мазнина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • 3 сладки чушки
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. заквасена сметана
  • кубче зеленчуков бульон, пикантина или друг вид универсална подправка
  • лют пипер на вкус
  • 50 мл растителна мазнина
  • 1/3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно, патладжаните и морковите - на дребни кубчета, а чушката на тънки лентички.

2. Запържете лука в мазнина до златист цвят.

3. Сложете зеленчуците в голяма тенджера да се варят и добавете 1/3 ч.ч. вода и 1/4 ч.ч. растително масло. Добавете запържения лук и варете като се стремите зеленчуците да не се превърнат на каша. Ако има нужда, по време на варенето добавете малко гореща вода, но все пак следете консистенцията да не е прекалено течна.

4. Когато зеленчуците са почти готови, добавете при тях намачкания чесън, кубчето бульон или подправка, доматеното пюре, сметаната, лют пипер и още подправки по желание. Вкусът на ястието трябва да е деликатно пикантен и ароматен.

5. Ястието се консумира студено, защото след охлаждане се усеща автентичния му вкус. В северните части на Русия тази каша е обявена за закуска, като се поднася с топли печени картофи или картофено пюре, както и с любимия хляб.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта