Регистрация

Руло Стефани с телешко

Руло Стефани с телешко
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3905

Традиционната рецепта за meat loaf.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешка кайма
  • 1 ч.ч. сварен ориз
  • 1 ч.ч. сухи овесени ядки
  • 1 ч.ч. галета
  • 3-4 яйца
  • 1 консерва доматен сос
  • 2 скилидки чесън (нарязан)
  • 1/2 средна глава лук (фино нарязан)
  • шепа кориандър и босилек (нарязани)
  • малко зехтин
  • сол и пипер
  • кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Сварете няколко яйца, но не твърдо, обелете и заделете.

2. Сотирайте чесъна и лука в малко зехтин, докато леко покафенеят.

3. Добавете доматения сос и подправките и бъркайте до хомогенност. Добавете сол и пипер на вкус.

4. В голяма купа смесете каймата, ориза, овеса, галетата, 2 яйца, доматения сос и ако е необходимо, овкусете с още сол и пипер. Сместа трябва да бъде сравнително твърда, но не и суха. Ако е прекалено суха, сложете още течни продукти (например кетчуп). Ако е твърде течна, добавете още галета.

5. Сложете тънък слой от месото в тавичка за печене. Подредете рохките яйца и покрийте с останалото месо.

6. Полейте с още малко кетчуп, печете на 180°С за около час и ястието е готово за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта