Разядка Булка с варени яйца, картофи, кашкавал и колбас
Ордьовър тип руска салата на редове с шунка, картофи, варени яйца, маринован лук и майонеза.
Необходими продукти:
- 70 г лук
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. оцет
- 200 мл вода
- 300 г останало варено или печено пилешко или мек колбас - шунка, бекон
- черен пипер
- 6 с.л. майонеза
- 350 г картофи + 1/2 ч.л. сол
- 4 яйца
- 180 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, прехвърлете в купичка, добавете 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар, залейте с оцета и водата и разбъркайте докато захарта и солта се разтворят. Оставете настрана за 20-тина минути.
2. През това време пуснете яйцата и картофите да се сварят, а кашкавала приберете в хладилника.
3. Нарежете месото на ситно и положете на пласт в основата на чиния. Отгоре намажете с 1 с.л. майонеза.
* Можете да втечните майонезата с 1-2 с.л. вода и изсипете в шише за подправки с дозатор или в стара опаковка от кетчуп или друг сос, който се покапва. Така ще нанасяте най-лесно.
4. Отцедете лука от маринатата и разпределете върху месото с майонеза.
5. Отгоре рендосайте сварените картофи, поръсете с 1/2 ч.л. сол и черен пипер и намажете с още 2 с.л. майонеза.
6. Върху този пласт настържете яйчените жълтъци, след тях покапете с майонеза, после ренодсайте и кашкавала и пак покапете с 1 с.л. майонеза.
7. На финала настържете белтъците и разпределете хубаво като було на салатата, за да се получи бялата булчинска рокля. Приберете в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ