Регистрация

Разядка Булка с варени яйца, картофи, кашкавал и колбас

Разядка Булка с варени яйца, картофи, кашкавал и колбас
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1766

Ордьовър тип руска салата на редове с шунка, картофи, варени яйца, маринован лук и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 70 г лук
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. оцет
  • 200 мл вода
  • 300 г останало варено или печено пилешко или мек колбас - шунка, бекон
  • черен пипер
  • 6 с.л. майонеза
  • 350 г картофи + 1/2 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 180 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, прехвърлете в купичка, добавете 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар, залейте с оцета и водата и разбъркайте докато захарта и солта  се разтворят. Оставете настрана за 20-тина минути.

2. През това време пуснете яйцата и картофите да се сварят, а кашкавала приберете в хладилника.

3. Нарежете месото на ситно и положете на пласт в основата на чиния. Отгоре намажете с 1 с.л. майонеза.

* Можете да втечните майонезата с 1-2 с.л. вода и изсипете в шише за подправки с дозатор или в стара опаковка от кетчуп или друг сос, който се покапва. Така ще нанасяте най-лесно.

4. Отцедете лука от маринатата и разпределете върху месото с майонеза.

5. Отгоре рендосайте сварените картофи, поръсете с 1/2 ч.л. сол и черен пипер и намажете с още 2 с.л. майонеза.

6. Върху този пласт настържете яйчените жълтъци, след тях покапете с майонеза, после ренодсайте и кашкавала и пак покапете с 1 с.л. майонеза.

7. На финала настържете белтъците и разпределете хубаво като було на салатата, за да се получи бялата булчинска рокля. Приберете в хладилник.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта