Салата на редове с моркови и цвекло
Зеленчуков ордьовър с майонеза и шарени пластове.
Необходими продукти:
- 2 глави цвекло
- 2 моркова
- 1 връзка пресен лук
- 200 грама царевица от консерва
- 150 грама майонеза
За украса по желание:
- черни маслини без костилки
- връзка пресен копър или магданоз
- няколко зелеви листа
Начин на приготвяне:
1. Вземете стъклени или порцеланови малки купички или чашки (може да го направите и в една по-голяма купа) и намазнете вътрешността им, за да може после да се извади лесно салатата от тях.
2. Рендосайте единия морков, осолете го и го разпределете на дъното на съда (съдовете). Натиснете хубаво, за да може да се оформи спрямо купата.
3. Намажете с малко майонеза и след това добавете настъргано цвекло. Сложете отново майонеза, поръсете с царевица и прибавете наситнен пресен лук. Заравнете с майонеза, като се стремите пластовете да са равномерно дебели и салатата да е полегнала добре спрямо формите на съда.
4. Редувайте още вднъж - моркови, майонеза, цвекло, майонеза, царевица, майонеза, зелен лук, майонеза.
5. Приберете в хладилник да стегне.
6. Внимателно обърнете в чиния ордьовъра. Ако се притеснявате, че може да се разпадне, направете го в стъклени чаши, за да го поднесете директно в тях и отново да се виждат шарените пластове.
7. Отгоре украсете с маслини, зеле или клончета пресни билки, както и каквото друго ви хрумне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ