Регистрация

Пържена пица с пилешко и кашкавал

Пържена пица с пилешко и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3802

Домашна пица с месо и карамелизиран лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 3/4 чаша брашно + 1/4 чаша царевично нишесте
  • 1/2 чаена лъжичка суха мая
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка захар
  • 1 1/2 супена лъжица зехтин и още за пърженето
  • 1/3 чаша хладка вода
  • сос за пица по избор

За пицата:

  • 200 г печено пилешко
  • чесън
  • карамелизиран лук
  • кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Смесете първите 5 съставки. Постепенно добавяйте вода докато сместа започне да прилича на тесто. Би трябвало да е леко лепкаво, но не прекалено.

2. Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете няколко минути докато стане гладко. Оформете топка и сложете в намазнена купа. Покрийте с фолио и го оставете да втаса докато се удвои - около час-два.

3. Когато стане готово, разделете тестото на две. Разточете и покрийте с фолио или мокра кърпа. Оставете още 20 минути да се понадигне.

4. Набрашнете точилката си и разточете до желаната дебелина.

5. Покрийте тигана с олио и сложете на среден огън. Когато олиото е горещо, сложете тестото и намалете котлона, за да не загори. Покрийте тигана.

6. След няколко минути проверете коричката и вижте дали не е леко кафява и хрупкава отдолу. Когато стане, обърнете от другата страна. Сложете соса си за пица и всички продукти. След това можете да сложите за малко в скаричка, за да се разтопи сиренето и да се запекат избраните от вас съставки, но можете и просто да покриете отново тигана.


7. Сервирайте гореща и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта