Пица с пиле и рикота
Сирене, песто, пилешко и артишок оформят разкошна домашна пица.
Необходими продукти:
- 1 тесто за пица
- 3 с.л. сос песто
- 3 с.л. сирене рикота
- 120 г обезкостено пилешко месо
- вътрешността на 2 артишока
Начин на приготвяне:
1. Намаслете малка тавичка и покрийте дъното с царевично брашно.
2. Разпределете тестото, така че да покрива изцяло дъното. Намажете със зехтин и поръсете със сусамови семена.
3. Печете 130°С за 10 мин. или докато леко промени цвета си.
4. Овкусете и сотирайте пилешкото до пълна готовност. Оставете да престои за няколко минути и го нарежете на малки парчета.
5. Нарежете вътрешността на 2 артишока, също на малки парчета.
6. Извадете тестото от фурната и сложете топинга, като сложите ред сирене, сос песто, пилешкото и артишока.
7. Върнете във фурната и печете на 200°С, докато коричката на тестото покафенее съвсем.
8. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ