Мързелива пица с козе сирене и моцарела
Пица с козе сирене и моцарела.
Необходими продукти:
- 2 лъжици с връх козе сирене
- ¼ пакет гъби Портобело, нарязани на тънко (или друг вид гъби по избор)
- ¼ чаша прясна моцарела, на кубчета
- ¼ жълт лук, нарязан на ситно
- 4 филии препечен бял хляб, без корите, нарязани на хапки
- 4 резена зрял домат
- чесън на прах
- зехтин
- пипер на вкус
Начин на приготвяне:
На плънката от сирене:
1. Запържете лука в зехтин, докато омекне напълно и леко покафенее. Оставете настрани.
2. В същия тиган задушете спанака. Извадете и отцедете излишната течност. Сложете гъбите в същия тиган и добавете сол. Гответе, докато омекне, отстранете от огъня, оставете настрани и отцедете излишната течност.
3. В голяма купа, смесете спанака, лука, гъбите, козето сирене и моцарелата. Добавете чесън на прах и пипер на вкус.
Сглобяване на пицата:
1. В тава за пай или върху хартия за печене, подредете препечени филийки и върху тях сложете 4 резенчета домати.
2. Щедро сипете с лъжица от плънката от сирене върху доматите. Поръсете със зехтин.
3. Сложете във фурна загрята до 180 градуса, докато доматите изглеждат леко сбръчкани, а сиренето е полуразтопено.
4. Абсолютно по желание – вкусно е, ако се сервира поръсено с балсамов оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ