Регистрация

Пиле с леща и ориз

Пиле с леща и ориз
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4544

Пилешка супа с бобови култури.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. джинджифил, нарязан
  • 3 средни моркова, обелени и нарязани
  • 2 стръка целина, нарязана
  • ½ чаша ориз
  • ½ чаша червена леща
  • ½ чаша гъби шийтаке, нарязани
  • сол и пипер
  • копър за украса

Начин на приготвяне:

1. За да направите бульона, измийте пилето и отстранете вътрешностите. Сложете го в тенджера и напълнете ¾ от нея с вода. Оставете да ври и къкри за около час, докато пилето се свари и плува в бульона.

2. Загрейте супна тенджера на средна към ниска температура. Сложете джинджифил, моркови и целина. Гответе, докато омекнат.

3. Добавете ориз и лещата. Разбърквайте, докато ориза и лещата попият влагата.

4. Изсипете пилешкия бульон в микса за супата, като напълните ¾ от съда. Оризът и лещата ще попият бульона, така че се погрижете той да покрие всичко изцяло.

5. Разкъсайте пилето на малки парчета и го сложете в супата. Обикновено ми остава пиле и бульон за по-късна употреба.

6. Оставете да къкри докато оризът омекне и червената леща стане мека и прозрачна.

7. Добавете гъбите шийтаке.

8. Сложете сол и пипер на вкус. Обикновено слагам доста повече (почти шепа) сол отколкото пипер – от него завъртам пет пъти мелачката.

9. Сервирайте гореща и гарнирайте с копър.

Обикновено, слагам листа спанак заедно с гъбите шийтаке. В супата която е снимана не съм сложила.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта