Регистрация

Леща чорба със запръжка от фиде



Леща чорба със запръжка от фиде
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1619

Супа от леща с фиде и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Постните супи са най-добрия вариант за летен обяд. Но все пак ако има мазничко или блажно е по-засищащо, затова в Кухнята на Звездев се предлага супа, която хем е без животински продукти, хем има запръжка - а именно - леща с фиде, домати, лук и целина.

Лещата се залива с голямо количество вода и се оставя да ври в компанията на наситнените лук и целина и със заливка от малко олио или друг тип растителна мазнина. През това време в тиган се запържва наситнения чесън и се добавя фидето. Готви се докато порозовее. Наливат се домати от консерва и се изчаква да закъкри отново. После запръжката отива в тенджерата с варивото. Добавя се чубрица и сол на вкус и се оставя да кипи до пълно разваряване на зърната.

Точните продукти и стъпки на готвене гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта