Леща чорба със запръжка от фиде
Супа от леща с фиде и зеленчуци.
Постните супи са най-добрия вариант за летен обяд. Но все пак ако има мазничко или блажно е по-засищащо, затова в Кухнята на Звездев се предлага супа, която хем е без животински продукти, хем има запръжка - а именно - леща с фиде, домати, лук и целина.
Лещата се залива с голямо количество вода и се оставя да ври в компанията на наситнените лук и целина и със заливка от малко олио или друг тип растителна мазнина. През това време в тиган се запържва наситнения чесън и се добавя фидето. Готви се докато порозовее. Наливат се домати от консерва и се изчаква да закъкри отново. После запръжката отива в тенджерата с варивото. Добавя се чубрица и сол на вкус и се оставя да кипи до пълно разваряване на зърната.
Точните продукти и стъпки на готвене гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ