Пилешка супа с див копър и спанак
Супа с пилешки бутчета, листни зеленчуци и лимон.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 2 глави див копър, едро нарязани (4 ч.ч.), листата и стръковете заделени за украса
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 малка глава лук шалот, нарязан
- 1.5 л пилешки бульон с ниско съдържание на сол
- 2 пилешки бутчета, без кожата
- 1 пакет (300 г) пресен спанак
- 2 ч.л. прясно настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера сгорещете олио на умерен огън.
2. Прибавете копъра и пържете 10 мин., докато започне да покафенява, като разбърквате от време на време.
3. Прибавете сол, пипер и лука шалот; пържете 5 мин. до омекване на шалота, като разбърквате от време на време.
4. Прибавете пилешкия бульон и бутчетата. Оставете да заври на умерено-силен огън.
5. Намалете огъня до слаб, покрийте съда с капак и варете на слаб огън до пълна готовност на пилешкото - около 20 мин.
6. Свалете от огъня и прехвърлете месото в гевгир.
7. Изплакнете го със студена течаща вода докато се охлади.
8. Накъсайте месото и отстранете костите. Върнете го в супата.
9. Прибавете спанака и лимоновата кора.
10. Насипете в индивидуални купички, украсете със заделения див копър (по желание) и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ