Регистрация

Пилешки гърди със зеленчуци по италиански

Пилешки гърди със зеленчуци по италиански
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 999

Мариновани пилешки хапки с картофи и броколи, чушки и моркови по италиански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. сух чесън
  • 2 ч.л. лук на прах
  • 2,5 ч.л. микс италиански подправки или микс от босилек, розмарин и риган
  • 1 ч.л. черен пипер
  • кората на 1 лимон с ядлива кора
  • сокът на 1 лимон
  • 600 г пилешко филе
  • 1 малка глава броколи
  • 1 морков
  • 300 г тиквички
  • 2 червени сладки чушки
  • 400 г картофи

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете зехтина с чесъна, лука, солта, италианския микс, черния пипер, лимоновите сок и кора и разбъркайте.

2. Нарежете пилешкото на хапчици и изсипете в купата. Разбъркайте и оставете така.

3. Накъсайте броколито на съцветия и изсипете в купата без да мешате. Нека месото се маринова самостоятелно докато готвите останалата част.

4. Нарежете чушките на хапки, а морковите на полумесеци с дебелина около 1 см. Изсипете върху броколите.

5. Картофите обелете, измийте и нарежете на по-малки хапчици от пилешкото. Изсипете и тях в купата и с ръце разбъркайте добре всички продукти заедно.

6. Застелете най-голямата възможна тава, която се побира във фурната с хартия за печене и изсипете ястието отгоре. Разпределете така, че да няма продукти един върху друг.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Извадете, обърнете продуктите с готварска широка лъжица и печете още 5-8 минути.

8. По желание след разпределяне в порциите поръсете с пресен магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта