Регистрация

Пилешки гърди в панировка

Пилешки гърди в панировка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1259

Пържено пилешко с хрупкава коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди
  • 3-4 яйца
  • чесън на прах
  • къри на прах
  • 150 г брашно
  • 200 г галета
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Филирайте пилешкото месо на пържоли или големи мръвки.

2. В купа разбийте яйцата с подправките

3. В чиния изсипете брашното.

4. В друга чиния сипете сухарите.

5. Сгорещете мазнината и си пригответе чиния, застлана с домакинска хартия за вадене на панираното пилешко. Така ще се отцеди излишмата мазнина.

6. Овалвайте месото първо в брашно, след това в яйцата с подправките и после в галетата. Пържете двустранно до готовност. Щом панировката стане златна, значи е време за обръщане или вадене. Не оставяйте галетата да покафенява или почернява.

7. Поднесете с гарнитура от пресни или варени зеленчуци, както и със сос за потапяне - кетчуп, млечен, чеснов, горчичен.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта