Пилешки гърди в панировка
Пържено пилешко с хрупкава коричка от галета.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди
- 3-4 яйца
- чесън на прах
- къри на прах
- 150 г брашно
- 200 г галета
- сол и пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Филирайте пилешкото месо на пържоли или големи мръвки.
2. В купа разбийте яйцата с подправките
3. В чиния изсипете брашното.
4. В друга чиния сипете сухарите.
5. Сгорещете мазнината и си пригответе чиния, застлана с домакинска хартия за вадене на панираното пилешко. Така ще се отцеди излишмата мазнина.
6. Овалвайте месото първо в брашно, след това в яйцата с подправките и после в галетата. Пържете двустранно до готовност. Щом панировката стане златна, значи е време за обръщане или вадене. Не оставяйте галетата да покафенява или почернява.
7. Поднесете с гарнитура от пресни или варени зеленчуци, както и със сос за потапяне - кетчуп, млечен, чеснов, горчичен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ