Регистрация

Панирано пилешко с шунка и кашкавал

Панирано пилешко с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2154

Пилешки шницели с резени шунка и коричка от кашкавал и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 разполовени пилешки гърди (четири парчета пилешко)
  • 4 резена шунка
  • 4 парчета кашкавал (може и гауда)
  • 1 ч.ч. галета
  • 2 яйца
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте парчетата пилешки гърди и ги подсушете с хавлиена кърпа.

2. Обтрийте месото със сол и пипер, а може и с други подправки, ако искате.

3. Разбийте яйцата.

4. От едната страна на пилешкото месо сложете първо резена шунка, а след това и два резена кашкавал.

5. Овъргаляйте в яйцата добре, а после и хубаво в галетата.

6. Приберете в хладилник за 20 минути.

7. Сгорещете растителна мазнина и пържете двустранно.

8. Намалете огъня, обърнете шницелите с пилешкото месо надолу, похлупете с капак и гответе още 10-20 минути.

9. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

10. Поднесете с резени лимон, наситнени пресни подправки или пък плодово сладко.

Да ви е вкусно! 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 400
  2. МА
  3. домашен
  4. във
  5. КИШ
  6. бри
  7. ЯЙЦА
  8. пиле
  9. тур

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта