Панирано пилешко с шунка и кашкавал
Пилешки шницели с резени шунка и коричка от кашкавал и галета.
Необходими продукти:
- 2 разполовени пилешки гърди (четири парчета пилешко)
- 4 резена шунка
- 4 парчета кашкавал (може и гауда)
- 1 ч.ч. галета
- 2 яйца
- растителна мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте парчетата пилешки гърди и ги подсушете с хавлиена кърпа.
2. Обтрийте месото със сол и пипер, а може и с други подправки, ако искате.
3. Разбийте яйцата.
4. От едната страна на пилешкото месо сложете първо резена шунка, а след това и два резена кашкавал.
5. Овъргаляйте в яйцата добре, а после и хубаво в галетата.
6. Приберете в хладилник за 20 минути.
7. Сгорещете растителна мазнина и пържете двустранно.
8. Намалете огъня, обърнете шницелите с пилешкото месо надолу, похлупете с капак и гответе още 10-20 минути.
9. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
10. Поднесете с резени лимон, наситнени пресни подправки или пък плодово сладко.
Да ви е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ