Регистрация

Панирани пилешки хапки със сусам и чили

Панирани пилешки хапки със сусам и чили
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3670

Пилешки мезенца с пикантна нотка и сусамова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко филе
  • 7 с.л. сусам
  • 5 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко капки чили сос или лютивка по желание
  • растителна мазнина (ако ще пържите)

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешкото филе и го нарежете на ленти с дебелина около 1 см.

2. Обтрийте със сол, пипер и лют сос и приберете в хладилника за минимум час да се овкуси.

3. В една чиния сипете брашното, във втора - сусамовите зърна, а в купичка разбийте яйцето.

4. Овалвайте всяка мръвка първо в брашно, после в яйце и накрая - в сусам.

5. Имате два варианта - да наредите пилешките месца в застлана с хартиено фолио тавичка и да запечете за 30 минути на 200 градуса. Можете също така да изпържите на маслена баня.

6. Поднесете с любимия сос - майонеза, млечен, чеснов, кетчуп, горчица.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта