Панирано пилешко в чипс
Пилешки хапки с хрупкава коричка от чипс.
Необходими продукти:
- 700 г пилешки гърди
- пакет чипс
- 2 яйца
- сол и черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 230 градуса. Нарежете бялото пилешко месо на продълговати ивички.
2. Разбийте яйцата като за омлет, овкусете ги със сол и пипер и ги изсипете в дълбока купичка.
3. Вземете пакетчето чипс, отрежете едното му връхче, за да излезе въздуха и след това, както си е опакован, намачкайте чипса на едри трохи, като минете с точилка за тесто през пакетчето.
4. Вземете едно пилешко филенце, овъргаляйте го в разбитите яйца, а след това в чипсовите трохи, като се стараете да полепнат максимално по него.
5. Очаквайте готовите филенца с предварително загрято олио в тиган и веднага щом са готови, ги хвърляйте да се пържат в сгорещената мазнина. Щом покафенеят, са готови.
6. Извадете ги в съд, постлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. След това сервирайте, като може да поднесете с мезенцето и пресни зеленчуци или пък сос за потапяне по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ