Панирано кълцано пилешко месо
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3253
Пилешки хапки на маслена баня с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе (гърди)
- 3 с.л. майонеза
- 3 с.л. нишесте
- 3 яйца
- 3 глави лук
- 100 мл растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на тънки пържоли с дебелина максимум сантиметър.
2. Наситнете лука и го смесете с месото в малка купа.
3. Добавете яйцата, нишестето, сол и черен пипер на вкус и майонезата.
4. Размешайте с ръка хубаво и приберете в хладилника за половин час.
5. Извадете, оформете на сплеснати малки топки и пържете на маслена баня.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ