Пилешка супа с гъби, сметана и масло
Гъбеба супа с пилешко месо, сметана и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 350 г месо от пилешки бутчета без кост
- 50 г масло
- 20 г моркови
- 300 г пресни печурки или кралски печурки
- 2 с.л. брашно
- 700 мл пилешки бульон
- 3 скилидки чесън
- сол, пипер и суха мента на вкус
- 1 дафинов лист
- клонка пресен розмарин
- 250 мл млечна готварска незаквасена сметана
- листата на 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на парченца с големината на 1/2 хапка. Наситнете лука, моркова нарежете на малки гредички, а гъбите почистете и нарежете на полумесеци.
2. В тенджера сгорещете на умерен огън олиото и запържете месцата за 3-4 минути. Извадете в отделен съд.
3. Добавете 25 г от маслото, лука и морковите гответе 3 минути. Добавете и гъбите и гответе още 3 минути като бъркате почти постоянно.
4. Пуснете още 25 г масло в тенджерата, поръсете брашното и постепенно налейте 300 мл от бульона. Отгоре подправете с чесъна и изчакайте да кипне.
5. Върнете пилешкото в супата, добавете сол и пипер на вкус, мента, дафинов лист и клонка розмарин, ако имате. Залейте с останалия бульон.
6. Изчакайте да кипне, захлупете с капак и гответе 7 минути на слаб към умерен огън.
7. Махнете капака, налейте сметаната, разбъркайте и кипнете.
8. Махнете супата от огъня, извадете дафиновия лист и розмарина, подправете с листа наситнен пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте докато е топла.
Източник: YouTube/Всегда Вксуно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ