Регистрация

Картофена супа с пиле без застройка

Картофена супа с пиле без застройка
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1070

Супа от пилешки кокали с картофи и моркви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко с кокали - фенер, долна част на крилата, крака, долни бутчета, може и цели крилца, шийки и други кокали - може и с повечко месце по тях, ако искате; важното е кокали да има, а колко ще е месото - решавате вие според наличностите и вкуса ви
  • 2 л вода
  • 600 г картофи
  • 2 с.л. олио
  • 120 г лук
  • 150 г моркови
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • листенце магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо с кокалите сложете в тенджера и залейте с вода. Кипнете, оставете да се вари 1 минута и излейте водата. Сипете нова вода и оставете да кипне отново.

2. През това време обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Щом месото заври и къкри 2 минути, отпенете и прибавете картофите. Намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се вари 25 минути.

3. През това време наситнете лука и рендосайте морковите.

4. Сгорещете олиото в тиган, изсипете лука, гответе и бъркайте 3 минути на умерен огън, добавете морковите и намачкания чесън, разбъркайте, намалете котлона и оставете да се готви още 5 минути. После махнете от огъня.

5. На 25-тата минута от захлупването на тенджерата извадете с щипки пилешкото месо с кокалите и на негово място изсипете запръжката от тигана. Добавете сол и пипер, размешайте и оставете на съвсем слаб огън да къкри.

6. Почистете месцата от кокалите и ги върнете в супата силно наситнени. Увеличете огъня за 3 минути, след това изгасете и оставете супата докато спре да къкри.

7. Сервирайте по желание с украса от листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта