Супа с пилешки бутчета, целина и талятели
Пилешка супа от бутчета със зеленчуци и паста.
Необходими продукти:
- 750 г кг долни пилешки бутчета
- 4 л вода
- 4 стебла целина
- 2 глави лук
- 3 моркова
- магданоз
- мента
- розмарин
- 10 зърна черен пипер
- 120 г пресни яйчени талятели + 1 л вода и сол за варенето (можете да използвате всякаква паста по желание)
- сол и пипер на вкус
- листенца целина или магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета сложете в тенджера, залейте с 1,5 л вода и кипнете. Отпенете, излейте водата и измийте бутчетата, за да изхвърлите антибиотици и вредни съставки от месото. Върнете бутчетата в тенджерата, залейте с 2,5 л вода и кипнете отново. Пак отпенете.
2. Намалете огъня от силен към слаб до умерен и пуснете при месото 1 разполовен морков, 1 малка глава лук, 2 накъсани на едро стебла целина, цръжките от връзка магданоз и ако имате клонки пресни или сухи мента и розмарин. Поръсете зърната черен пипер, сложете капак и оставете да къкри 30-35 минути на умерен огън.
3. Нарежете на полумесеци 2 моркова, 2 дръжки селъри, наситнете 1 голяма глава лук.
4. Прецедете бульона от варенето на бутчетата и го върнете в тенджерата. Кипнете и добавете нарязаните моркови, целина и лук. Онези, с които сте варили месото изхвърлете - те са дали своята добавена стойност в бульона.
5. Отделете месото от кокалите, накъсайте с ръце на влакна или парченца и изсипете и него в супата. Оставете да къкри на слаб огън 20 минути.
6. Кипнете водата за варене на пастата. Можете да използвате всякаква паста по желание, но прясно опакованата яйчена е най-вкусна. Сварете според инструкциите на опаковката.
7. Овкусете супата със сол и пипер, добавете отцедената от водата на варенето паста и опитайте финално на вкус.
8. Поръсете с листа целина или магданоз и сервирайте топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ