Печено филе от треска с азиатски подправки
Бърз, лесен и екстравагантен начин за приготвяне на пикантна бяла риба.
Необходими продукти:
- 2 филета от треска – общо 500 грама
- 2 щипки джинджифил
- 2 щипки риган
- 4 щипки люспи лют пипер
- 2 щипки чесън на прах
- 2 щипки индийско орехче
- 4 с.л. доматено пюре
- соев сос на вкус
- зелени листа за поднасяне
- масло
Начин на приготвяне:
1. Намазнете скара, грил тиган или тефлонова плоча с малко масло и щом се разтопи сложете филетата да се пекат на него.
2. Овкусете горната им част с половината от подправките, като започнете със соевия сос и завършите с доматеното пюре. Ако обичате по-силни вкусове, позволено е да се дублират дозите. Втрийте с нож за масло доматеното пюре така, че да се смеси с подправките и да образува плътен слой върху рибата.
3. Обърнете рибата да се пече от овкусената страна, а през това време повторете процедурата върху вече изпечената част.
4. Когато е готова, сервирайте с доматената коричка отгоре, а нека по-течното незапечено доматено пюре бъде откъм чинията. Така филето ще се приплъзва деликатно и ще можете да си го овкусявате в соса колкото ви харесва.
5. Поднесете с резен лимон и зелени листа за гарнитура. Установила съм, че с пресен киселец е най-вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ