Треска с лимон и зеленчуци
Печена риба със заливка от кисело мляко, гъби и подправки.
Необходими продукти:
- 2 обезкостени филета треска
- 2 печурки
- половин малка глава червен лук
- 6 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 скилидки счукан чесън
- 2 с.л. настърган джинджифил
- сол и пипер
- малко пресен кориандър за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 190ºС.
2. В малка купа смесете киселото мляко с лимоновия сок, чесъна и джинджифила.
3. Нарежете наситно гъбите и лука и добавете към сместа от кисело мляко.
4. Сложете филетата треска в съд за печене и овкусете, след това с лъжица изсипете сместа върху всяко филе.
5. Покрийте и печете около 15-20 мин.
Рибата е готова, когато месото се отделя лесно. Украсете с малко пресен кориандър и поднесете с парени зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ