Салата с патладжани и домати
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 4165
Паста от патладжан в стил кьопоолу с лук и маслини.
Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- сокът на ½ лимон
- сол
- ⅓ ч зехтин Еxtra virgin
- 2 ч.л. счукан чесън
- 2½ с.л. оцет
- домат, нарязан на филийки
- лук, нарязан на филийки
- черни маслини, за украса
Начин на приготвяне:
1. Изпечете патладжана до почерняване на кожата отвън и омекване отвътре.
2. Охладете леко и го обелете.
3. Междувременно отцедете всичката отделила се течност.
4. Сложете патладжана в купа, заедно с лимоновия сок и сол на вкус.
5. Намачкайте много добре.
6. Прибавете зехтин, чесън и оцет и намачкайте хубаво.
7. Поднесете в чиния, украсено с филийки домат, лук и с маслини.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ