Кулички от сирене и патладжан
Редове от патладжан с пармезан и шунка.
Необходими продукти:
- 6 резена патладжан, не много тънки
- 6 резена сирене от овче мляко
- 100 г настърган пармезан
- 8 резена сурова шунка
- олио за пържене
- смлян черен пипер
- 2 клечки за зъби
Начин на приготвяне:
1. Напълнете дъното на голяма тенджера с олио и загрейте на средно слаб огън. Добавете резените патладжан и ги изпържете от двете страни.
2. Загрейте предварително фурната на 200°C. Намаслете леко тавичка за печене.
Изсипете настъргания пармезан в малка чиния.
3. Когато патладжанът се охлади достатъчно, оваляйте всеки резен в пармезан и го сложете в намаслен тиган. Сложете резен сурова шунка, след това покрийте със сиренето от овче мляко, поръсете с черен пипер (или друга подправка по избор). Покрийте с друг резен патладжан, сурова шунка и сирене, отново резен патладжан, сурова шунка, сирене и завършете с резен шунка.
4. Закрепете с клечка за зъби. Поръсете с малко пармезан и черен пипер. Направете същото с другата кула. Сложете във фурната и печете около 5-6 мин. или докато сиренето започне да се топи.
5. Сложете куличките в чинии за сервиране и поднесете топли. Може да не използвате сол, защото суровата шунка, сиренето и пармезанът са достатъчно солени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ