Патладжан с яйце и сушени скариди
Необходими продукти:
- 1 патладжан (нарязан на филийки с дебелина 2,5 см)
- 1 с.л. зеленчуково олио
- 1 с.л. сушени скариди (накиснати и отцедени)
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 ч.л. оризово вино
- 2-3 с.л. светъл соев сос
- 1 лайм или 1/4 лимон
- 1 твърдо сварено яйце (обелено и нарязано на кубчета)
- 2 стръка зелен лук (наситнен)
- 1 червено чили (наситнено)
Начин на приготвяне:
1. Задушете патладжана за 15-20 мин. или до омекване.
2. Обелете го, когато се охлади и поставете в чиния за сервиране.
3. Поръсете със зеления лук, чилито и яйцето, преди да полеете равномерно отгоре със сока от лайм или лимон.
4. Загрейте олио в малка тенджерка, добавете скаридите и чесъна. Пържете до златисто и прибавете върху патладжана.
5. Добавете оризовото вино и лекия соев сос към ястието преди сервиране.
Най-важните съставки
зелен лук, зеленчуково олио, лимон, оризово вино, патладжан, светъл соев сос, сушени скариди, червено чили, чесън, яйце
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ