Регистрация

Патладжан широ мисо

Патладжан широ мисо
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2769

Печени патладжани на фурна по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 бели патладжана,(може и с обикновени, но оригиналната рецепта е с бели) - разполовени
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. широ мисо
  • 1,5 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 зелен лук, на резени

Начин на приготвяне:

1. Намажете патладжаните с олио и ги изпечете около 5 мин. в предварително загрята фурна.

2. Смесете мисото, оризовия оцет, водата, настъргания джинджифил и захарта, докато захарта се разтвори.

3. Намажете патладжаните с тази смес и печете още 3 мин.

4. Намажете ги отново с останалата смес и печете още 3 мин.

5. Поднесете поръсени със зелен лук.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта