Патладжан широ мисо
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 2769
Печени патладжани на фурна по японски.
Необходими продукти:
- 3 бели патладжана,(може и с обикновени, но оригиналната рецепта е с бели) - разполовени
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. широ мисо
- 1,5 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. вода
- 1 с.л. кафява захар
- 1 зелен лук, на резени
Начин на приготвяне:
1. Намажете патладжаните с олио и ги изпечете около 5 мин. в предварително загрята фурна.
2. Смесете мисото, оризовия оцет, водата, настъргания джинджифил и захарта, докато захарта се разтвори.
3. Намажете патладжаните с тази смес и печете още 3 мин.
4. Намажете ги отново с останалата смес и печете още 3 мин.
5. Поднесете поръсени със зелен лук.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ