Патешки гърди с плодове
Печени патешки гърди с плодов сос и мед.
Необходими продукти:
- 500 г патешки гърди
- 3 сливи
- 150 г ягоди
- 150 г малини или сладки боровинки
- 1 пръчица канела
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. масло
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Направете прорези под наклон в патешкото месо откъм кожата. След това направете същите прорези под обратен наклон, така че да се получат ромбове. Обтрийте месото със сол и пипер.
2. Плодовете измийте добре. Ягодите и сливите нарежете на кубчета. Сгорещете маслото и меда в касерола на слаб огън, добавете плодовете и канелата и гответе 6-7 минути след закъкряне. Махнете от огъня.
3. Патешките гърди запечете на намаслен тиган за 5 минути от едната страна и още 3-4 от другата. Разрежете, за да прецените степента на изпичане. В средата трябва да са леко червеникави.
4. Прехвърлете в индивидуално блюдо и полейте със соса. Украсете с пресни плодове и поднесете с гарнитура от печени картофи или друго по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ