Регистрация

Печена патица със сос от горски плодове

Печена патица със сос от горски плодове
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1287

Патешко на тиган с плодов сос с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патешко месо от вид по избор (бутчета без кост, гърди или магре)
  • 200 г замразени горски плодове (може само боровинки или пък микс)
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. лимонов сок
  • няколко стръка прясна мента
  • 100 мл червено вино
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган с дебело дъно и сложете месото да се пече с кожата надолу. Гответе около 10 минути. Ако няма кожа, гответе от едната страна 6 минути. След това обърнете. За реър печете 2 минути, за мидиъм - 4, а за уел дън - още 6 минути. През това време огребвайте излишната мазнина, която се събира в тигана и си я запазете за друго ястие.

2. Готовото месо извадете върху лист алуминиево фолио и оставете да почива добре завито.

3. През това време наситнете лука и запържете в 2 с.л. от огребаната мас до златисто. Гответе в тигана от печенето на патешкото. Добавете плодовете, захарта и меда и гответе още 7-8 минути на умерен огън като разбърквате. Капнете лимоновия сок, налейте виното, добавете листа мента и оставете да къкри 10-тина минути. По желание можете да пюрирате след това.

4. Патешкото разгърнете, нарежете на дебели филийки или сервирайте цяло и полейте със соса или го поднесете встрани. Украсете с листенца мента.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта