Регистрация

Патешки гърди с бяло вино и портокалов сос

Патешки гърди с бяло вино и портокалов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1655

Патешко с портокалов сос с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патешки гърди (около 800-900 г общо)
  • 4 портокала
  • 1/4 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус
  • 180 мл бяло сухо вино
  • 180 мл пилешки бульон
  • 3 с.л. захар
  • 8 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Почистете кората на два от портокалите като я измиете с четка или просто си купите БИО портокали с необработвана кора. След това рендосайте. Изцедете сока и на четирите плода.

2. Патешките гърди обтрийте със сол и пипер и поръсете с портокаловите корички. Оставете настрана.

3. Кипнете виното с бульона и захарта. Варете до сгъстяване. Добавете портокаловия сок и 2 с.л. соев сос и гответе докато отново се сгъсти.

4. Патешкото сложете в ненамазнен сгорещен тиган с кожата надолу и печете на умерен огън около 15 минути.

5. Отделете излишната мазнина от тигана и добавете останалия соев сос. Обърнете месото за няколко минути да се запече от страната без кожа - 3-4 минути са достатъчни.

6. Прехвърлете патешкото в алуминиево фолио, залейте с част от соевия сос в тигана и увийте. Оставете да почине 8-10 минути.

7. Готовото патешко нарежете на коси слайсове и поднесете с портокалово-винения сос.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта