Регистрация

Панирано заешко със сос

Панирано заешко със сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1359

Печено заешко с розмарин и коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи или 8 малки заешки бутчета (или други парчета заешко - или цял разфасован заек, общо тегло с костта около 1,5 кг)
  • 2 клонки розмарин
  • вода за варенето
  • сол
  • 2 яйца
  • брашно
  • галета

За соса:

  • 200 мл кисело мляко
  • 4 с.л. майонеза
  • сол
  • китка копър
  • 4-6 скилидки чесън
  • 4 кисели краставички

Начин на пиготвяне:

1. Заешкото почистете добре. Кипнете около 2 литра вода в тенджера и пуснете месото да се вари, като добавите и 1 с.л. сол. Варете на умерен огън около 30 минути. След това изсипете съдържанието на тенджерата в гевгир, оставете месото да се отцеди и охлади.

2. Докато чакате мръвките да се сготвят, намачкайте чесъна за соса със сол и го смесете в купа с киселото мляко и майонезата. Добавете нарязаните на много малки кубчета кисели краставички и наситнените листенца на копъра. По желание сипете 1 с.л. от водата на краставичките - придава уникален вкус. Готовия сос приберете в найлоново пликче или покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.

3. Разбийте си в купа яйцата, пригответе си чинийка с брашно и такава с галета. Посолявайте всяко парче месо, овалвайте в брашно, после в яйце и на финала - в галета. Готовите мръвки подредете в тава или тенджера с огнеупорен капак. Сложете в нея и малка съдинка с вода.

4. Разпределете розмарина върху мръвките и захлупете. Пуснете да се пече за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

5. Готовото месо поднесете, като встрани от него сервирате чесновия сос.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта