Заешко с млечен сос
Заешко месо на пара със заливка от мляко и брашно.
Необходими продукти:
- 4-8 парчета заешко месо
- 1 ч.ч. мляко
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. олио
- 1 ч.ч. вода
- сол, черен пипер и розмарин на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте заешкото с подправки, сгорещете мазнината и запечатайте месото от всяка страна за по няколко минути на силен огън.
2. Водата изсипете на дъното на тенджера и похлупете с приставката за готвене на пара. Можете просто да надигнете месото над водата с посуда или да го сложите в сотейник, ако имате такъв. Важното е да се готви на пара на умерен огън около 45 минути до час в зависимост от дебелината му.
3. През това време загрейте млякото без да го кипвате и разтворете в него брашното. Ако се образуват бучки, прецедете, за да бъде гладък соса. След това добавете подправки на вкус.
4. Задушеното месо поднесете залято с топлия млечен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ