Регистрация

Заек с лук и зелени маслини



Заек с лук и зелени маслини
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1655

Задушено заешко с чесън, вермут и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.03.2018

Манджа със заешко - ястие, което не се готви често в семейството поради спецификата на месото. Но и вкусна храна, която може да разнообрази делничното меню. Ето още един начин за приготвяне на заек - под формата на заешко задушено, както го правят Лора и Стоян. С апетитен бульон, лук, чесън и зелени маслини, които придават прфирност на иначе възсухичкото месце.

Първо заекът се транжира, като врата и ребрата се поставят в тенджера и се заливат с вода. Добавя се дафинов лист, резене, кориандър, хвойна, черен пипер на зърна и солчица и се кипва. Вари се час, като периодично се отпенва. След това се прецежда бульона и се отделят 300 мл от него.

Останалото месо от заека се реже на порции и полягва в чугунен съд върху канапе от нарязан на полумесеци лук. Залива се със заделения бульон, вермут и зехтин. Добавя се чесън и колонки мащерка и се готви на умерен огън за 1:30 часа. След това се добавят зелени маслини без костилка. Готви се още няколко минути, поръсва се с наситнен магданоз и е готов за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта