Заешко в доматен сос с подправки
Задушено заешко със зеленчуци и бяло вино.
Необходими продукти:
- заек или заешко месо около 1500 г
- 500 г домати
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 морков
- 150 мл бяло сухо вино
- 50 г масло
- олио
- сол и пипер на вкус
- 2 дафинови листа
- 3 листа салвия
- щипка-две индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Заешкото обтрийте със сол и пипер. Лука и морковите нарежете на полумесеци, а чесъна - наситнете.
2. Обелете доматите и ги нарежете на ситно.
3. Сгорещете 2 с.л. олио, добавете маслото в него и пуснете дафиновите листа и салвията. Добавете заешкото да се запечати от всички страни на силен огън.
4. Намалете огъня. Добавете лука и мрковите и гответе още няколко минути.
5. Налейте виното и оставете да покъкри. Добавете доматите, щипка захар, сол и пипер и индийско орехче. Захлупете под капак и оставете да къкри на умерен огън около 45 минути.
6. По желание преди сервиране поръсете с настнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ