Регистрация

Тамаго-яки - японски омлет на руло

Тамаго-яки - японски омлет на руло
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3013

Азиатски омлет с моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малък морков
  • 1/3 глава лук
  • 1-2 стръка пресен лук
  • 3 яйца
  • 1 с.л. мляко
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно лука и моркова.

2. Пресния лук нарежете на кръгчета.

3. Чукнете яйцата в купа и с тел разбийте без да прекалявате. След това прецедете през цедка в друга купа.

4. Добавете към яйцата солта и пипера, както и наситнените зеленчуци. Разбъркайте.

5. Вземете си тиган с незалепващо покритие и намажете дъното с мазнина. Сгорещете на слаб към умерен огън.

6. Сипете част от сместа колкото да покрие дъното на тънък пласт. Гответе 3 минути и завийте на палачинка в едната страна на тигана.

7. намаслете отново дъното колкото да не залепва сместа и сипете пак от нея, за да покрие дъното на тънък пласт и да се залепи към готовата вече част от омлета. Щом и тази доза с естегне, навийте към останала, намаслете и сипете още от сместа. Работете така до изчерпване на количеството. Най-добре е да използвате тиган с малък диаметър, за да направите повече завъртания.

8. Готовия омлет прехвърлете на дъска и нарежете на напречни рулца. Можете да сервирате като леко основно, закуска или гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта