Медено тамагояки
Вкусен омлет с мед по японски.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. топла вода
- Незалепващ готварски спрей или олио
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете меда и топлата вода, докато медът се разтвори напълно във водата.
2. Прибавете яйцето в купата и разбийте.
3. Сгорещете тиган на среден огън и напръскайте с незалепващ спрей.
4. Когато се сгорещи, изсипете яйцето в тигана, така че да се получи тънък слой.
5. Изчакайте яйцето да се сготви почти напълно (ако загаря на дъното, намалете огъня), но отгоре трябва да е леко течно.
6. Навийте яйцето внимателно с шпатула.
7. Когато го навиете цялото, покрийте с капак и намалете огъня до много слаб. По този начин яйцето ще се сготви напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ