Лесно тамаго от яйца и масло
Японски омлет със захар.
Необходими продукти:
- 2-3 яйца
- 1 с.л. захар
- 1/2 ч.л. светъл соев сос
- 1/2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в средна купа до гладкост. След това прибавете захарта и соевия сос докато се обединят напълно - не трябва да има бучки.
2. Сгорещете тиган за пържене на среден огън. Разтопете около ½ с.л. масло в тигана, като го разпределите по дъното, докато тиганът се покрие изцяло. Изсипете яйчената смес в тигана. Когато яйцето стане непрозрачно, пъхнете под него шпатула, без да нарушавате целостта на омлета и го обърнете.
3. Щом се сготви напълно (повдигнете с шпатулата и проверете отдолу), извадете го от тигана. Нарежете омлета на ленти. Широчината им зависи от това за какво ще използвате тамагото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ