Регистрация

Маслен пай със сметанова сърцевина

Маслен пай със сметанова сърцевина
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 895

Домашен отворен печен пай с плънка от сметана, ванилия и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 180 г масло
  • 150 г захар
  • 1 яйце

За плънката:

  • 4 яйца
  • 5 с.л. захар
  • ванилия - захар или сенция на вкус
  • 500 мл заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете на топло млясто, за да се размекне много добре.

2. Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Прибавете 150 г захар, чукнете 1 яйце и добавете мекото масло. Замесете твърдо тесто, което не лепне по ръцете. При необходимост добавете още брашно.

3. Вземете кръгла тава с много високи бордове и диаметър 20 см. Можете да използвате обикновената кръгла йенска тава. Разстелете тестото по дъното и стените чак до горния ръб. Трябва да се получи хубава кошница за плънката.

4. Направете плънката като с миксер разбиете в купа продуктите за нея. Изсипете я в отреденото място.

5. Пъхнете във фурната на 180 градуса за 40 минути. Ако готвите в йенска тава не сгорещявайте печката предварително и печете 50 минути.

6. След изваждане изчакайте хубаво да се охлади, за да се стегне. После разрежете и се насладете.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта