Пай с шоколад и кокос
Кокосов пай с шоколадов крем и сметанова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 10.10.2017
На вкусната комбинация от шоколад и кокос залагат Лора и Стоян, като съчетават двата продукта в направата на шоколадов пай с тесто от кокосови стърготини. А на финала покриват сладкия разкош със сметанова завивка, която скрива истинската шоко изненада, но само докато десертът се разреже.
Първо се приготвя основата, като кокосовите стърготини се смесват с кондензирано мляко и се ароматизират с ванилия. От тази смес се прави тесто - без захар, масло и брашно. То се разстила във формичка за пайове и се пече до позлатяване. Готвенето във фурната отнема около 12 минути, така че внимавайте да не прегорите основата на сладкиша. А докато тя се превръща в хрупкава и ароматна кокосова кошничка, имате време да започнете крема.
Млякото се кипва и се добавя какао. В друга купа се разбиват жълтъци с нишесте и малко вода. После към тях се добавя топлата млечна смес, разбърква се и се готви на котлона до сгъстяване. После се обогатява с добавката на черен шоколад или шоколадови капки и докато е още топла, се изсипва в охладения блат.
За финал се разбива животинска сметана на пяна, а по желание в нея можете да добавите захар. Сметановата покривка се намазва върху шоколада и паят влиза в хладилника, за да се стегне. А после ви остава да сервирате и да не насладите на един от най-вкусните сладкиши на планетата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ