Сметанов крем с бишкоти и маскарпоне
Романтичен маскарпоне сладкиш в чаша с портокалов аромат и кафе.
Любимата бишкотена торта от миналото днес придобива по-лесен и модерен начин за направа - в индивидуални купички. А ако не желаете класическо тирамису заради суровите жълтъци в рецептата, приготвянето на романтичен десерт е още по-лесно. Как да го направите и как да го декорирате, за да трогнете любимия човек, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.
Ако желаете да оформите шоколадови сърца, можете да започнете с тях, за да са готови когато приключите с направата на сладкиша. За целта разтопете бял шоколад на водна баня или в микровълнова фурна и го пресипете в плик или пош. Цепнете с карфица или клечка за зъби връхчето и нарисувайте с шоколад сърцата върху алуминиево фолио. После приберете в хладилник, за да се стегнат. Гледайте във видеото как точно се правят.
Изсипете в купа 1 опаковка от 250 мл маскарпоне, добавете 80 г захар и настържете портокалова кора. Капнете и малко портокалов ликьор или друг ароматен алкохол. След това разбийте на крем. Налейте 100 мл гъста млечна незаквасена сметана и разбийте всичко заедно до получаването на пухкав мус. Прехвърлете и него в плик или пош и отрежете по-голяма дупка. Направете си ароматно кафе или нес, разполовете си бишкоти и вземете стъклени чашки, в които да се вижда вкусната наслада.
Слагайте пласт крем, ред напоени бишкоти, пак крем, пак бишкоти и завършете с крем. За финал украсете с поръска от какао на прах през цедка, сложете оформената декорация от бял шоколад и по желание боцнете листенца мента. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ