Регистрация

Маслена домашна торта с ванилия

Маслена домашна торта с ванилия
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 1994

Лесна млечна торта с много блатове и ванилов крем с мляко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 5 с.л. мляко
  • 3 с.л. мед
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 50 грама маргарин

За крема:

  • 3 ч.ч. мляко
  • 1,5 с.л. нишесте
  • 3 с.л. брашно
  • 450 грама масло
  • 1,5 ч.ч. захар
  • ванилия на вкус (ванилова есенция)

Начин на приготвяне:

1. На слаб котлон разтопете маргарина, добавете в него млякото, захарта, меда и разбитите яйца. Не позволявайте сместа да вдигне висока температура. Разбърквайте постоянно до хомогенизиране.

2. Махнете от огъня и добавете брашното и содата. Замесете тесто, като ако е прекалено твърдо, добавете още мляко.

3. Изчакайте го да се стегне и охлади, набрашнете плот и месете на него докато се получи нелепнеща по ръцете маслено-захарна смес.

4. Оформете 3-4 тънки блата от полученото тесто и печете всеки от тях за 7 минути на 180 градуса.

5. Докато тестото се готви, направете крема. В огнеупорен съд подгрейте без да кипвате млякото с нишестето и брашното. Разбъркайте, добавете захарта и мешайте докато сместа се сгъсти. Най-накрая добавете маслото и ванилията.

6. Слепете тънките блатове един за друг с крема и намажете тортата отгоре. Декорирайте по желание с готови орнаменти за декорация, купени от сладкарския магазин или ваши лично изработени сладкарски красоти.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта