Регистрация

Лека супичка за душата

Лека супичка за душата
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1507

Зеленчукова супа с пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 литра пилешки бульон
  • 1 малка глава карфиол
  • 4 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 200 г грах
  • китка магданоз
  • сол, пипер и дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Подгответе си зеленчуците - картофите обелете, измийте и нарежете намалки кубчета. Грахта отцедете от соса на консервата или извадете от фризера, ако е замразена. Моркова измийте и нарежете на ситно. Лука също наситнете. Карфиола разделете на розички и измийте добре под течаща вода. Магданоза наситнете като си запазите и цели листенца за украса.

2. Кипнете бульона и изсипете всички зеленчуци вътре. Добавете дафинови листа и оставете да се варят докато картофите омекнат.

3. След като махнете супата от огъня подправете със сол и пипер и отстранете дафиновите листа. Поднесете с украса от магданоз и сметана и крутони по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта