Кейк с бити белтъци и царевично брашно
Царевичен кекс с бити белтъци, мляко, извара и плънка от заквасена сметана с плодове.
Руските сладкиши си приличат по съставките - повечето от тях залагат на царевично, вместо на бяло брашно; добавя се извара, която създава типичната маслена текстура и често се използва кефир вместо кисело мляко с газирана вода. Именно такъв десерт показва Олга в канала си Олга Лунгу Plus. Разбира се, българинът може да заложи на комбинация от 2 части кисело мляко, разбити в 1 част газирана вода, вместо да използва кефир, както и да се спре на по-едро царевично брашно, тъй като на родния пазар се продава именно такова. Останалата част от приготвянето е просто техника, а на финала се появява красив, елегантен и много вкусен десерт или закуска.
В купа се разбиват белтъците със захарта. В друг съд се пюрират жълтъците с изварата, кефира, брашното и содата. Двете смеси се обединяват и се прехвърлят в намаслена фома с падащо дъно. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна за 1 час. По време на термичната обработка в десерта се образува вдлъбнатина, която след изпичане се пълни с разбита заквасена сметана със захар и плодове. А ако искате списък с точните продукти и стъпки на готвене - вижте ТУК. От видеото по-горе ще разберете как точно се прави този кейк.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ