Безглутенов сладкиш от извара с яйца
Елементарен сладкиш без брашно от разбита извара с ванилов дъх и масло.
Необходими продукти:
- 900 г извара
- 4 с.л. захар
- 4 с.л. царевично брашно
- ванилия (ампула, ванилова захар, екстракт или каквото имате)
- 2 яйца
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Изсипете изварата в купа. Ако е твърде едра, я минете през гевгир или широка цедка.
2. Добавете захарта, царевичното брашно, ванилията и яйцата и разбийте до получаването на обща маса.
3. Маслото разтопете.
4. Вземете тава 22х14х5 или съд с подобни размери. Застелете дъното и стените с хартия за печене, а нея намажете с част от разтопеното масло.
5. Разпределете нежно сместа вътре с мокра лъжица или шпатула като заравните хубаво. Отгоре покапете с останалото масло.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След това спрете фурната и дръжте сладкиша още 15 минути вътре.
7. Охладете и с помощта на хартията за печене извадете десерта. Можете да поденсете с топка сладолед, мед, домашен мармалад, бита сметана и плодове или просто чаша кафе или чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ