Регистрация

Картофен пай с кайма - разллична мусака

Картофен пай с кайма - разллична мусака
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1488

Мусака с варени картофи или пай с картофи и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 500 г кайма от вид по избор
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 200 г добавка по избор (грах или царевица от консерва)
  • 100 г масло
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • 200 мл месен бульон
  • 2 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • кофичка кисело мляко или заквасена сметана
  • 150 г кашкавал по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите сварете, обелете и намачкайте с маслото, сол и пипер на вкус.

2. Лука наситнете, а моркова - рендосайте.

3. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука и моркова за 2 минути, добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Овкусете с подправки.

4. Бульона кипнете, в част от него разтворете брашното и после през цедка налейте обратно при останалия бульон. Кипете няколко минути докато се сгъсти.

5. Добавете в тигана при готовата кайма бульона и добавка по избор.

6. 1/3 от картофеното пюре (на око) разпределете на дъното на тава. Отгоре изсипете запръжката с месо. Бутнете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

7. Изсипете отгоре останалите картофи и заравнете. Печете още 10 минути.

8. Разбийте яйцето с червен пипер и киселото мляко или сметаната. Залейте мусаката, запечете и по желание след изваждане поръсете с рендосан кашкавал.

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта