Зимен гювеч със свинско месо
Гювеч със свинско месо, зелен фасул, картофи, моркови, лук, бамя, грах и още зеленчуци.
Гювеча, който приготвих, е със зеленчуци от консерва. Преди години моята баба правеше гювеч с домашни консерви, но това време вече отмина. Затова съм доволен, че и с купените резултатът е отличен. Разгледайте внимателно преди да купувате консерва. Има много видове. В някои има бамя, в други не. Аз предпочетох от буркан а не от тенекиена консерва, защото мога да видя какво има в буркана.
Общата цена на ястието е около 10 лв., а от него излизат 5 стабилни порции.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 1 буркан от 540 г гювеч за готвене. Той съдържа чушки, домати, патладжан, моркови, грах, лук кромид, зелен фасул и магданоз
- 1 глава кромид лук
- 2 големи картофа
- 1 морков
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер и сол
- 4-5 с.л. домати от консерва
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате месото на парчета и го запържвате с малко мазнина в тенджера под капак.
2. Месото ще е готово за около 30-40 мин. Пробвайте дали се е сготвило като го прободете с вилица.
3. Тогава добавете към него и нарязаният на ситно морков, лук, а след малко и червения пипер. Запържете ги така около 10 мин. и после ги прехвърлете в тавата в която ще ги печете. Добавете към тях консервата гювеч, нарязаните картофи, подправките и половината връзка нарязан на ситно магданоз.
4. Сложете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна и ги печете до готовност на месото и картофите. Готовия гювеч поръсете с останалата връзка нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ