Пилешки гювеч с много зеленчуци
Пилешко с ориз, картофи и зеленчуци.
Народно ястие с много продукти, които се намират в хладилника по презумпция, се готви в Кухнята на Звездев под името Русалски гювеч. Това е печена комбинация от месо от пилешки бут с картофи, ориз, чушки, домат, патладжан, тиквичка, лук и морков, запечени заедно в тавичка. Направата ми изисква малко рязане и пържене, а останалото време дава, за да си нарежете салата или да вземете душ докато се изпече.
Първо картофите, месото и зеленчуците се режат на едро. В тиган се сгорещява олио. Запечатват се мръвките, към тях се добавя рендосан морков и наситнен лук, а малко по-късно и кубчетата зеленчуци. Подгответе си голям тиган, за да ви е удобно. След като патладжанът и тиквичката са съвсем леко омекнали, ястието се прехвърля в тава.
Добавя се ориз, подправки на вкус и се залива с вода или бульон. Останалата работа я върши фурната на 180-200 градуса, а на финала само можете да поръсите с листенца прясна целина или листенца магданоз за разкош.
Начинът на готвене и точните съставки гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ