Заек с черни маслини
Задушено заешко със сос.
Необходими продукти:
- 1 заек
- 1 скилидка чесън
- зехтин
- градински чай
- розмарин
- бяло вино
- доматено пюре
- черни маслини
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете нарязания на порции заек, заедно с костите, в тенджерка и запържете до покафеняване без мазнина. По този начин ще излезе миризмата на дивеч.
2. В друга тенджерка сложете зехтин, чесън, щедро количество градински чай и розмарин. Когато се сгорещи, сложете заека, овкусете със сол и пипер и оставете да се запържи до кафяво. Прибавете малко бяло вино и продължете да готвите.
3. След около 10 мин. добавете черните маслини и няколко пълни с.л. доматено пюре. Продължете да готвите, като добавяте вино, сол и пипер (може и малко чили по желание) на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ