Заек с розмарин и чери домати
Печено заешко със зехтин, чесън, домати, лимон, мед и розмарин.
Необходими продукти:
- 1 заек
- 150 г чери домати
- 1 лимон
- сол и пипер на вкус
- 3 клонки розмарин
- 1 глава чесън
- 1 с.л. мед
- 80 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Заекът нарежете на парчета. Обтрийте със сол и пипер.
2. Изсипете зехтина в купа, добавете в него меда, намачкания чесън, клонките розмарин, сол и пипер и лимона на парчета (ако не е БИО и кората му не е ядлива, обелете я предварително, за да не вкарвате химикалите, с които се обработва плодът в храната си). После оваляйте добре заешкото в този сос и оставете вътре за 10 минути да се маринова.
3. Пресипете съдържанието на купата в тава. Прибавете измитите чери димати и разпределете в ястието парчетата лимон. Най-отгоре сложете розмарина.
4. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1:30 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ